AP mode failed on wandboard with brcm4329 chip

Drop in to chat about anything, or just to introduce yourself in the welcome to the board thread!

AP mode failed on wandboard with brcm4329 chip

Postby varkab » Wed Mar 25, 2015 8:37 am

Hi,

I am trying setup wandboard-quad as Access Point. It has BRCM4329 WiFi chip on it.

As a client its working fine, but facing problem as a AP

I did following steps...

1. Linux kernel Configuration: Linux-3.19

i. Device Drivers > Network device support > Wireless LAN
Code: Select all
<M>  Broadcom IEEE802.11n embedded FullMAC WLAN driver
[*]  SDIO bus interface support for FullMAC driver
[ ]  USB bus interface support for FullMAC driver
[ ]  PCIE bus interface support for FullMAC driver
[ ]  Broadcom device tracing
[*]  Broadcom driver debug functions
<*>  IEEE 802.11 for Host AP (Prism2/2.5/3 and WEP/TKIP/CCMP)
[*]  Support downloading firmware images with Host AP driver                                 
[*]  Support for non-volatile firmware download                                             
< >  Host AP driver for Prism2/2.5/3 in PLX9052 PCI adaptors
< >  Host AP driver for Prism2.5 PCI adaptors 

ii. Networking support > Wireless
Code: Select all
<M>  cfg80211 - wireless configuration API
[*]  nl80211 testmode command 
[*]  enable developer warnings
[ ]  cfg80211 regulatory debugging
[ ]  cfg80211 certification onus
[ ]  enable powersave by default
[ ]  cfg80211 DebugFS entries
[ ]  use statically compiled regulatory rules database
[ ] cfg80211 wireless extensions compatibility
[*]  lib80211 debugging messages
< >  Generic IEEE 802.11 Networking Stack (mac80211)


2. Copied brcm4329 firmware and nvram txt file into lib/firmware/brcm/

3. hostapd.conf

Code: Select all
interface=wlan0
driver=nl80211
logger_stdout=-1
logger_stdout_level=2
ssid=Service_Location
hw_mode=g
channel=1
auth_algs=3
max_num_sta=5
wpa=2
wpa_passphrase=scient12
wpa_key_mgmt=WPA-PSK
wpa_pairwise=CCMP TKIP
rsn_pairwise=CCMP
#wme_enabled=1
#ieee80211n=1
#ht_capab=[HT40+][SHORT-GI-40][DSSS_CCK-40]


4. After booting into the wandboard, did the following operations

$ modprobe brcmfmac

$ dmesg
Code: Select all
[  9.147276] cfg80211: Calling CRDA to update world regulatory domain
[  9.171600] brcmfmac: F1 signature read @0x18000000=0x9934329
[  9.172649] brcmfmac: brcmf_sdio_drivestrengthinit: No SDIO Drive strength init done for chip 4329 rev 3 pmurev 6
[  9.379309] brcmfmac: brcmf_c_preinit_dcmds: Firmware version = wl0: Sep  2 2011 14:48:19 version 4.220.48
[  9.398690] brcmfmac: brcmf_setup_wiphybands: rxchain error (-52)


$ hostapd -B hostapd.conf
Code: Select all
Configuration file: hostapd.conf
Failed to create interface mon.wlan0: -95 (Operation not supported)
wlan0: Could not connect to kernel driver
Using interface wlan0 with hwaddr 40:2c:f4:ae:10:64 and ssid "Service_Location"
random: Cannot read from /dev/random: Resource temporarily unavailable
random: Only 0/20 bytes of strong random data available from /dev/random
random: Not enough entropy pool available for secure operations
WPA: Not enough entropy in random pool for secure operations - update keys later when the first station connects
Failed to set beacon parameters
wlan0: Could not connect to kernel driver
Interface initialization failed
wlan0: interface state UNINITIALIZED->DISABLED
wlan0: AP-DISABLED
wlan0: Unable to setup interface.
wlan0: interface state DISABLED->DISABLED
wlan0: AP-DISABLED
hostapd_free_hapd_data: Interface wlan0 wasn't started
nl80211: deinit ifname=wlan0 disabled_11b_rates=0

$ dmesg
Code: Select all
[  30.870671] brcmfmac: _brcmf_set_multicast_list: Setting BRCMF_C_SET_PROMISC failed, -52
[  30.997372] brcmfmac: brcmf_cfg80211_start_ap: setting AP mode failed -52
[  31.171152] brcmfmac: _brcmf_set_multicast_list: Setting BRCMF_C_SET_PROMISC failed, -52


Anyone made wandboard-quad as Access Point...? Am i missing anything...?

Thanks

--
Varka Bhadram
varkab
 
Posts: 2
Joined: Thu Feb 26, 2015 11:13 am

Re: AP mode failed on wandboard with brcm4329 chip

Postby experimentsxad » Mon Oct 26, 2015 9:57 am

Hi guys,

I have Wandboard Quad C1 revision in hand and tries to configure it as an access point. I am But no success so far. I came across with this topic. I am currently using Linux Kernel 3.10.17 (Debian Jessie). Also, have brcmfmac4329-sdio.bin and brcmfmac4330-sdio.bin dated as 11/15/2013.

So, I just wonder if there is any update? Has any one achieved to get the access point running on WB Quad?

Thanks in advance.

Regards,
Experimentsxad.
experimentsxad
 
Posts: 1
Joined: Mon Oct 26, 2015 9:45 am

Re: AP mode failed on wandboard with brcm4329 chip

Postby Tapani » Mon Nov 16, 2015 3:31 am

We have had some progress with this, will post a demo image / source relatively soon.
Tapani
Site Admin
 
Posts: 705
Joined: Tue Aug 27, 2013 8:32 am


Return to General Discussion

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 9 guests

cron