touch screen some area not working

You have a problem with your Wandboard and want to ask the community for help.

touch screen some area not working

Postby azeembukhari » Tue May 26, 2015 6:19 am

i have compiled and built the kernel image and flashed to sd card. and in one wandborad its touch was not working smooth. but every portion were detecting the touch interrupt.
and i then moved to another wand board. and burned the same image. and the image is working perfect. my problem is that, some fixed area of screen is not detecting the touch. its displaying fine. that is the bottom side of screen (horizontal) and the right side of screen (vertical). when i changed the resolution of the display through the uEnv.txt file. the display is changing its resolution but touch is not at all working.

this is my working touch (the portions as mentioned above not working) uEnv.txt

bootargs_base= androidboot.hardware=freescale vmalloc=400M
video_mode=display0=dev=lcd0,mode=SEIKO-WVGA@60,if=RGB24,bpp=32 fbmem=28M
expansion=fwbadapt
baseboard=wand




should i have to make any changes in kernel? or what i can do to detect the touch interrupt whole the screen.
i am using stmpe610 for touchscreen.
azeembukhari
 
Posts: 5
Joined: Wed May 13, 2015 11:27 am

Re: touch screen some area not working

Postby Tapani » Tue May 26, 2015 7:39 am

Sounds like a touchscreen issue.

Understand that the display and the toucscreen are completely separate devices. They just happen to be glued onto each other :D
(So your display resolution should not have any bearing on your touch, and the ability to display where you get no touch interrupts are unrelated).
Tapani
 
Posts: 712
Joined: Tue Aug 27, 2013 8:32 am

Re: touch screen some area not working

Postby jury093 » Tue May 26, 2015 3:41 pm

azeembukhari wrote:its displaying fine. that is the bottom side of screen (horizontal) and the right side of screen (vertical). when i changed the resolution of the display through the uEnv.txt file. the display is changing its resolution but touch is not at all working.

try use
Code: Select all
ts_calibrate

if not exist try setup package:
Code: Select all
apt-get install libts-bin
jury093
 
Posts: 59
Joined: Fri Feb 06, 2015 10:41 am
Location: Sankt-Peterburg, Russia

Re: touch screen some area not working

Postby azeembukhari » Wed May 27, 2015 6:27 am

Hello jury093


yeah!!! but how to the caliberation.?
Can you please how i interface the touch screen for caliberation.?
azeembukhari
 
Posts: 5
Joined: Wed May 13, 2015 11:27 am

Re: touch screen some area not working

Postby azeembukhari » Wed May 27, 2015 6:53 am

as i have seen the interrupts....

stmpe is getting interrupts when i touched the not functioning areas.
but the same time stmpe-ts is not detecting the interrupts.

this is my case
azeembukhari
 
Posts: 5
Joined: Wed May 13, 2015 11:27 am


Return to Getting started

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 9 guests