No WLAN0 detected in kernel 3.10.53

You have a problem with your Wandboard and want to ask the community for help.

No WLAN0 detected in kernel 3.10.53

Postby dhanishvijayan » Tue Feb 28, 2017 4:47 am

I am using official ubuntu 14.04 image from http://www.wandboard.org/index.php/downloads
I verified that the wifi is working fine with official image. As i required SPI to be enabled, I want to recompile the SD kernel image. I have compiled the kernel successfully and booted the OS with the kernel that I have compiled, but found that the WLAN0 that was present earlier is not showing with ifconfig command. :oops:

Here is what I did.

git clone git@github.com:wandboard-org/linux.git
git checkout -b wandboard_imx_3.10.53_1.1.0_ga origin/wandboard_imx_3.10.53_1.1.0_ga

make wandboard_defconfig
make menuconfig
make -j8

Inserted ubuntu SD card into host PC.
sudo mount /dev/sdX1 /mnt/temp
sudo cp arch/arm/boot/zImage /mnt/temp/boot/
sudo cp arch/arm/boot/dts/*-wandboard.dtb /mnt/temp/boot/
sudo umount /mnt/temp/

The good thing is that after some modification as suggested from viewtopic.php?t=1197 I was able to get spidev32766.0 in /dev. :D

Please help me to make the wifi also working. I couldn't figure out what happened to Wifi!!

Note: I am using Wandboard Dual Rev C1
dhanishvijayan
 
Posts: 1
Joined: Fri Feb 10, 2017 5:47 pm

Re: No WLAN0 detected in kernel 3.10.53

Postby Tapani » Wed Mar 01, 2017 4:51 am

Tried to also recompile and install kernel modules?

WiFi is enabled by the bcmdhd.ko module (bcmdhd might also work). You will also need the firmwares in /lib/firmware/brcm/ ... (as in the official releases).
Tapani
Site Admin
 
Posts: 701
Joined: Tue Aug 27, 2013 8:32 am


Return to Getting started

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests

cron