[SOLVED] alsa-utils only installs alsamixer and alsactl?

Yocto related software discussions are here

[SOLVED] alsa-utils only installs alsamixer and alsactl?

Postby enzeneer » Mon Nov 24, 2014 4:45 am

I would like to install all the packages under alsa-utils like aplay, amixer, etc, but only alsamixer and alsactl get installed.

Do I have to include each one separately like alsa-utils-aplay, alsa-utils-amixer, etc.?

It's strange because the .bb file for alsa-utils seems to have the rules for all the packages.

My local.conf:

IMAGE_INSTALL_APPEND += " imx-vpu \
alsa-lib alsa-tools alsa-state \
alsa-utils fsl-alsa-plugins \
"

bblayers.conf:

BBLAYERS = " \
${BSPDIR}/sources/poky/meta \
${BSPDIR}/sources/poky/meta-yocto \
\
${BSPDIR}/sources/meta-openembedded/meta-oe \
${BSPDIR}/sources/meta-openembedded/meta-multimedia \
${BSPDIR}/sources/meta-openembedded/meta-gnome \
${BSPDIR}/sources/meta-openembedded/meta-ruby \
\
${BSPDIR}/sources/meta-fsl-arm \
${BSPDIR}/sources/meta-fsl-arm-extra \
${BSPDIR}/sources/meta-fsl-demos \
"
Last edited by enzeneer on Mon Nov 24, 2014 3:12 pm, edited 1 time in total.
enzeneer
 
Posts: 18
Joined: Fri Nov 14, 2014 6:16 pm

Re: alsa-utils only installs alsamixer and alsactl?

Postby enzeneer » Mon Nov 24, 2014 3:12 pm

When I added alsa-utils to CORE_IMAGE_EXTRA_INSTALL, all the packages were installed as expected. Not sure why IMAGE_INSTALL_APPEND does not work.

I was building the fsl-image-multimedia-full image.
enzeneer
 
Posts: 18
Joined: Fri Nov 14, 2014 6:16 pm


Return to Software - Yocto

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 3 guests

cron